مزاج چیست ؟

در این مطلب می‌خوانید:

مزاج چیست ؟

به گزارش مزرعه روغن ،چهار عنصر اصلی هستند که مدار وجود کائنات و عالم ماده و جهان جسمانی را تشکیل می دهند  که این عناصر اربعه یا چهارگانه عبارت است از : آتش ، باد یا هوا ، آب و خاک ؛ از ترکیب عناصر اربعه یعنی آتش، هوا، آب و خاک حالت اخلاط اربعه در انسان به وجود می آید که خصوصیات همه آن عناصر را دارد ولی گاه به خاطر وراثت و شرایط اقلیمی مانند آب و هوا، دما و نوع تغذیه بعضی از این عناصر موجود در بدن آدمی بر دیگری غلبه می نماید .

 

در بدن انسان چهار نوع خلط وجود دارد که آنها را اصطلاحاً “اخلاط اربعه” می نامند. اخلاط اربعه عبارت اند از: صفرا ، خون ، بلغم و سودا . در حالت طبیعی، اخلاط اربعه در بدن هر شخص سالمی باید به حالت تعادل باشد تا ادامه زندگی و حیات او مقدور باشد ، در غیر این صورت، هر کدام از آن ها که غلبه نماید، خطرناک است و نیز مشخص کننده نوع مزاج غالب در فرد است؛به عنوان مثال، اگر در فردی صفرا غلبه نماید وی را صفراوی مزاج، و اگر خون غلبه کند، او را دموی مزاج، و اگر بلغم غلبه یابد، بلغمی مزاج می نامند؛ هم چنان که اگر در شخصی سودا غلبه نماید، او را سوداوی مزاج می گویند. در ادامه این مقاله مزرعه روغن تلاش دارد شما را با مزاج های مختلف آشنا کند.

 


هر کس با طبع و مزا ج خاصی بدنیا می اید. که همان طبیعت اولیه یا مزاج ذاتی انسان نا میده می شود . که اگر بتوانیم مزاج خود را تشخیص دهیم می توا نیم بیماری خود را درمان کنیم
حتما برای شما پیش امده است که وقتی مثلا ماست یا ترشی می خورید بدنتان بیحال شود و یا در مفا صلتان دردی ایجادمی شود .این نشانه آن است که سردی به شما غلبه کرده است و یا شخصی دیگر با خوردن خرما یا کشمش بدنش به خارش میافتد و جوش می زند .به علت اینکه گرمی در ان شخص غلبه کرده است .

 

مزاجهای چهار گانه

 

کل هستی دارای مزاج است .واز چهار عنصر تشکیل شده است که عبارتند ازآب ،باد ،خاک ،اتش. بدن انسان نیز از این چهار عنصریا ماده اصلی تشکیل شده است.که به صورت اخلاط چهار گانه صفرا ،سودا دم وبلغم در بدن وجود دارند .

این اخلاط به صورت تر کیباتی مایع هستند . وقتی غذا می خوریم در کبد تغییر ماهیت داده و بعد از فعل و انفعالاتی که در ان صورت می گیرد ،مزاج انسان را تشکیل می دهد .که عبارتند از مزاج صفراوی ،سوداوی ،دموی وبلغمی.

طبع صفرا گرم وخشک ،طبع بلغم سردو تر است،طبع سودا سردو خشک وطبع دم گرم وتر است .

هر کدام از این مزاجها دارای خصوصیات روحی وجسمی خاصی است که با شناخت این خصو صیات میتوا نیم مزاج خود را تشخیص دهیم .و بیماری خود را درمان کنیم .

 

علائم مزاج صفراوی :زردی رنگ پوست ،زبان و چهره هادر انها نمایان است .بدن این افراد گرم و خشک است وبه همین دلیل به اگزمای پوستی دچار می شوند این افراد در بین غذا اب زیاد می خورند . کم حوصله هستند ،اندام ورزشکاری دارند ،دهان خشک و تلخ دارند و به علت خشکی زیاد اشتهای زیاد ندارند.

 

علائم مزاج بلغمی :سفیدی رنگ پوست،زبان وچشمهادر آنها نما یان است.به علت سردی و رطوبتی که در دارند درد های استخوا نی آنها زیاد است بیشتر مواقع آب از دهانشان سرازیر میشود .پر خور، شوخ طبع، اسان گیر هستند میل جنسی ضعیف و ناتوان دارند و در کارها کند هستند.

علائم مزاج سوداوی: تیرگی رنگ پوست و ته چهره این گونه افراد سیاه است .دیر تر از سایر مزاجها بیمار میشوند .مغرور، یک دنده، عصبی هستند و خود را بهتر از دیگران میدانند .میل جنسی زیاد ولی ناتوان دارند .کم حو صله ،وسواس ،ترسو گوشه گیر وخجالتی ،جدی در محیط کار و به دلیل سردی وخشکی یبوست دارند .

 

علائم مزاج دموی:سرخی رنگ صورت چشمها و زبان این افراد نمایان است .میل به خوردن چیزهای شیرین دارند . دست و پای ضخیم دارند افرادی خوش بین و غیر احساس هستند .و کمتر از دیگران مریض میشوند .فعال وپر انرژی هستند امادگی ابتلا به بیماریهای خونی و سکته های قلبی و مغزی و فشار خون دارند طعم دها نشان شیرین است و پوست بدنشان گرم ومر طوب است.

سبد خرید
Start typing to see products you are looking for.